Не съм викан по никакъв начин в прокуратурата“, обясни пред бившият

...
Не съм викан по никакъв начин в прокуратурата“, обясни пред бившият
Коментари Харесай

Демерджиев не е викан в прокуратурата за разпит

„ Не съм викан по никакъв метод в прокуратурата “, изясни пред бившият вътрешен министър Иван Демерджиев във връзка информацията, че Софийска градска прокуратура е образувала прокурорска кореспонденция във връзка със подозрения, че той е ощетил Министерство на вътрешните работи с близо 81 млн. лв..

Демерджиев изясни, че процедурата за заплащането на 81,5 млн. лева е стартирана преди неговото встъпване като вътрешен министър и платена след напускането му. 

„ Процедурата за избор на реализатор на публичната поръчка с предмет: „ Проектиране, създаване и ръководство на Система за издаване на български персонални документи потомство 2019 “ е открита с Решение № 5785мпр-58/15.08.2018 година, а провеждането и завършването й е доста забавено, заради правосъдни процедури по обжалване. Касае се за период от близо пет години. Първо Комисия за защита на конкуренцията, а в следствие и Върховен административен съд отхвърлят жалбите. С оглед на необятната времева рамка, която се е основала в хода на процедурата по възлагане на публичната поръчка са налице предпоставки за изменение на някои параметри. В индексирания контракт са планувани и спомагателни действия за осъществяване от страна на компанията, за които е зародила нужда, в границите на допустимото от закона.

Индексацията е подписана след координиране с Агенцията по публични поръчки “, разяснява още Демерджиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР